Voksende courgette – det mest verdifulle diettproduktet

Kabachok er kjent for sine nyttige egenskaper og upretensiøsitet. Dietitians respekterer han for lavt kaloriinntak og et stort utvalg av vitaminer og organiske syrer. I 100 g av produktet inneholder bare 27 kilokalorier!

Ogorodniki elsker også denne planten, fordi det gir lite problemer. I dag vil jeg dele med deg noen tanker om hvordan du skal plante og vokse courgette. På hvordan å spise det, tror jeg at du kjenner deg selv.

Squash
Squash

Så, for de som ikke vet: courgette er en årlig urteaktig vegetabilsk plante tilhørende gresskar familien. Marger er grønne, gule og hvite. Nedenfor vil vi fortelle deg mer om dette.

Kucus er fotofil og termofil, og derfor bør den plantes på solsiden. Ikke glem denne viktige funksjonen: jo mer lys denne planten mottar, desto raskere vil det gi avlingen, og jo mer rikelig vil det være.

En gunstig jord for courgette er lette, sandede lover og loamy jord. Det er viktig at jorda er godt oppvarmet gjennom vekstperioden på kucusen.

landing 

Det finnes to alternativer for å plante courgette: frøplanter eller frø. Valget av metoden for planting avhenger av hvor varmt klimaet ditt er og hvor raskt du vil få den første høsten. Hvis du ikke har det travelt med høsten eller du ikke har et sted for frøplanter, plant frøene av courgetter direkte inn i jorden. Før dette skal jorda være forberedt: gjør hullene ca 70 cm fra hverandre, befrukt dem med kompost eller humus og plant så frøene. Omtrent en måned senere vil de blomstre. Her, som på oss:

Squash blomster
Squash blomster

Mange lurer på når man skal plante zucchini. Svaret er enkelt: i slutten av mai - tidlig i juni. Det anbefales ikke i selve varmen, men heller ikke i kulde, fordi hvis temperaturen er under -2 ° C, kan anlegget dø.

Kanskje du vil plante frøplanter. I dette tilfellet kan du fortsette som følger. I pottene hell en blanding av torv og humus (mer om dette kan du lese i artikkelen Hvordan forberede jorda til frøplanter). Stryk deretter litt og sett frøene til en dybde på 2-3 cm. Sprinkling av plantene foregår hver 10. dag. Frøplanter skal befruktes 2 ganger for hele tiden: Når spirene kommer til syne og etter ytterligere 10 dager. Som gjødsel bruker du vanligvis "Buton" eller "Agricola" gjødsel.

Frøplanter av courgetter
Frøplanter av courgetter

Når skal du plante zucchini for frøplanter? 30-35 dager før landing i bakken.

omsorg 

Det er usannsynlig at dyrking av courgetter vil føre til vanskeligheter. Så plantet vi courgette i bakken, hva neste? La oss vurdere de viktigste stadiene av omsorg for kucus.

Jordfjerning

Å forberede jorda er viktig for å dyrke courgette. Det er nødvendig at sengen, som grønnsaksmarga vokser, var løs, passerte varmen og vannet (for mer informasjon om sengetøy, se artikkelen Botva, grener og tørrgress for å få plass til senger). Hyppigheten av løsningen avhenger av hvilken type jord du har i plottet. Noen typer jord, for eksempel loam, har egenskapen til herding, danner en skorpe på overflaten. Slike jord må løsnes oftere. Løsning kan kombineres med luke.

vanning 

Å vanne courgette regelmessig, men ikke for ofte. En gang om 10 dager er nok. Men vanning bør være rikelig, slik at på 1 m², ca 10 liter vann.

Like viktig er vanntemperaturen. Kaldt vann kan fremme rotting av eggstokken. 10 dager før høsting, er vanning best og helt stoppet for å unngå skade på frukten. Courgetter kan ikke holde høy luftfuktighet, så hvis du vokser dem under en film, er det tilrådelig å ventilere heten fra tid til annen.

Ekstra befruktning

For gjødsel kan du bruke mulleininfusjon eller spesielle gjødselstoffer. Topp dressing utføres minst 2 ganger: når planten blomstrer, og når fruktene vokser. Dette tillater flere ganger å øke utbyttet.

pollinering

Det antas at for å forbedre pollinering er det nødvendig fra tid til annen å spre blader av courgette for å sikre tilgang av insekter til blomster. Men vanligvis styrer insekter seg selv. I enkelte tilfeller er pollinering gjort manuelt.

I vårt marked finner du frø av courgette for enhver smak. Se i delen av Courgettes.


høsting

Ulike varianter av courgetter når modenhet på forskjellige tidspunkter. Courgetter beregnet til oppbevaring, slipper vanligvis lenger enn andre. Bare 20 dager etter blomstring, kan du høste den første avlingen. Selvfølgelig vil de fortsatt være små, men jeg vet at på noen områder brukes courgette nøyaktig i dette skjemaet.

Det er ekstremt viktig å ikke la courgette vokse ut, fordi i dette tilfellet går forbrukeregenskapene bort. Når kan courgette betraktes som moden? Hvis kaken av zucchinien er fast i berøring, og når du trykker på den, hører du en kjedelig lyd, så er det på tide å klippe det. En moden courgette kan lagres i kjelleren i ca 4-5 måneder (for mer informasjon om dette kan du lese i artikkelen Hvordan lagre courgette til våren).

Om hva du skal gjøre hvis courgetten faller og roter eggstokkene, samt forberedelsen av den originale stammen fra kucus til vinteren, kan du finne ut ved å se på videoen vår.

Varianter av courgetter

Nedenfor vil jeg liste de beste varianter og hybrider av courgetter, som har tjent kjærligheten til mange gartnere og lastebilbønder.

squash 'Iskander F1 ', preget av ømhet av masse og høyt utbytte:

Courgettsort Iskander
Squash 'Iskander F1'

squash 'Tsukesh ' - et utvalg av courgette-courgette. Forresten, ifølge innholdet av karoten, er kucchini bedre enn gulrøtter. Veldig ømt courgette. Vi plante dem hovedsakelig for grønnsakspott og salater. Hvis du trenger varianter av courgetter til Moskva-regionen og andre regioner med samme klima, trygt plante 'Tsukeshu'.

Zucchini Courgette Courgette
Courgette-courgette av sorten 'Tsukesh'

Courgetter Courgetter, hvis varianter er svært varierte i dag, i motsetning til populær tro, er ikke bare grønne. De kan også være gyldengul eller flettet. Her, for eksempel, kucchini 'Mørk marshmallow F1':

http://chudogryadka.ru/product/kabachok-nezhnyj-zefir-f1/
Courgettsort 'Delikat marshmallow F1'. Bilde fra chudogryadka.ru

Hvis du, som meg, som courgette, så er det de varianter du burde prøve: courgette 'Spaghetti F1 ' og courgette 'Hare's Eye F1'. De er veldig interessante, spesielt den første. Se for deg selv:

https://7dach.ru/ok_415907067157/kabachok-spagetti-ne-sdaetsya-38458.html
Zucchini 'Spaghetti F1' i hagen. Bilde av Elena Stolpovskaya

Han er sånn fra utsiden. Men denne - inne:

http://grounde.ru/vidy-raznovidnost-kabachkov.html/vidy-raznovidnost-kabachkov-12
Zucchini 'Spaghetti F1' har et veldig uvanlig kjøtt. Bilder fra nettstedet grounde.ru

Så blir det når du lager mat i en generell form ... Morsomt, ikke sant? Brukes i mat akkurat som andre courgetter. Selv å kutte er det ikke nødvendig. Jeg dratt den av og dro til å lage mat).

Vær også oppmerksom på zucchini 'Kavili F1'. Dette er en veldig tidlig hybrid. Perfekt til umiddelbar matlaging.

Cavilli marrow
Zucchini 'Kavili F1'

Vel, den siste karakteren jeg vil vise deg, er en grønnsaksmarv 'Ball '. Det ser ut som en vannmelon eller et gresskar. Det er en representant for de tidlige varianter av courgetter med gode smakegenskaper.

Courgettsorter Mächik amp; ideell for matlaging
Courgettsort 'Myachik' - ideelt for batchmatlaging

Til slutt kan jeg bare si en ting: Spis courgetter, de beste varianter som presenteres ovenfor. Det er et ekte lagerhus med vitaminer og sporstoffer. Vel, for dem, selvfølgelig, må du plante og vokse.

Og hva slags courgetthus foretrekker du?

Hvis du etter å ha lest artikkelen har spørsmål om vegetabilske marger, anbefaler vi deg å gjøre deg kjent med den interessante opplevelsen av leserne på nettstedet 7dach.ru. På vår side er det mange interessante materialer på dyrking av courgetter og forberedelse av ulike retter fra dem. Her er noen av dem:

  • Secrets of a good crop of courgette
  • Kucus, courgette, rondini - tre i ett
  • 6 transformasjoner courgette til vinterbordet
  • 15 oppskrifter av salater fra courgetter til vinteren
  • Courgette: video om hemmelighetene til å vokse og den opprinnelige måten å høste
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

33 + = 38

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: