Приморие. Баиисман Баи

залив

Стога се испоставило да обећање о наставку приче о Владивостоку још није испуњено, због укупне запослености на послу. Немојте имати времена да ходате по граду с камером. Али успела сам у последњим данима лета да се пробијем на "одмор" чак 4 дана до мора са шатором. Зато сам одлучио да испуни ново обећање, да покажем занимљиве углове Приморске територије.

Почећу са места где смо се одморили. Баиисман Баи, Хасан, Приморски крај. Најјужнији регион Приморие. Граница са Кином. Постоји пуно угодних и лијепих увала и мјеста за одмор, како "званичне", тако и "дивље". Лети не долазе само локални, већ и туристи из Хабаровск из Јеврејске аутономне регије и Амурског округа. На машинама, са шаторима за одмор на мору.
Једно од ових места је Баиисман Баи. До недавно је било могуће стићи до одмора само "муљем", места су била под покровитељством Министарства одбране. Пре три године почели смо тамо, путујући кроз аранжман путем пријатеља. Пут је био само за тенкове, сломили смо наш аутомобил, док је пузао дуж ње, једва је изашао након одмора, онда смо пузали у град на "хитан ауто". При томе није припремљен никакав аутомобил ни један аутомобил, теретни и путнички минибус, 4 ВД, "подигнути". Али ... није тенк, нажалост.
Ове године већ постоји службени рекреацијски центар (очигледно је војска одустала од територије), пут је положен и посипљен, можете га добити чак и аутомобилом. Али искрено, по мом личном мишљењу, остало га је одмах разишло. Превише људи, као да нисте у природи, али у истом граду. Само у граду људи се некако и даље држе унутар оквира, ау природи се "опуштају" и многи се понашају као свиња. Па, ово је мој лични утисак, али више нећу ићи тамо, тражимо друга, више "дивљих" места за одмор. Иако је природа искрено жао, места су веома лепа.

Лева половина залива

Залив је огромна, вишекилометарска "потковица", плажа је чиста песковита, дубина се веома постепено повећава, што је важно за туристе са децом. Имају где да пљускују у плићима, док одрасли пливају на дубини.

Десна половина залива

На удаљености од око 50 метара од обале мора налази се слатководно језеро, са врло чистом и топлом (љетном) водом.

језеро

Језеро се протеже уским и дугачким појасом паралелно са морском обалом на неколико километара, готово читавом дужином залива, скоро потпуно понављајући кривину морске обале. У њој се налази шаран, патке пливају са пацовима, чак сам видио чапљу у зору. Иако, бојим се, сада, када је пут направљен и залив постао доступан великом броју људи, за пар година то више неће бити. :(

поглед на заљев са стране пута

Али да не говоримо о тужном ... Првог дана нашег доласка, време је било сунчано и топло.

Приморие. Баиисман Баи

У шест ујутру следећег јутра, цело небо је већ прекривено непрекидним облаком.

Давн

Кишо је око 10:00. И за 2 дана (од четири, додељена ми за одмор). Шта да урадимо, август у Приморију - време тифуса ...

лоше време

Најодрживији су наставили да пливају. Нисам се усудио.

људи се купају

Другог дана је дошло до кратке паузе на киши, а облаци су били готово изнад нас. Надали смо се да је готово, а онда ... Отишли ​​су у супротном смјеру !!! Ветар је постао још јачи и враћао таласе у море. Врло лепо и ... тако страшно.

гале

Падина пада на нас само зид, морала се сакрити на аутомобилима и шаторима. Али већ у сумрак смо награђени престанком кише, ветар је умро и ... У последњим зрацима Сунца појавила се двострука дуге над морем!

дупла дуге

Спектакл је једноставно очаравајући.

раинбов

Залазак сунца је био величанствен.

залазак сунца

Следећи (мој последњи) дан био је поново сунце. Успели смо да возимо брод, мој муж и ћерка и зет су се потопили, ухватили дагње, ракове и јежеве. И лутао сам дуж обале, фотографисао је "благо" које је избацило море.

шкољке

На крају, неколико слика на повратку из прозора аутомобила.

пут до куће

брда

Приморие. Баиисман Баи

Па, то је све, хвала што си зауставио. :)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 9

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: