Primorye. Zaliv Bayisman

zaliv

Izkazalo se je tudi, da obljuba o nadaljevanju zgodbe o Vladivostoku še ni bila izpolnjena zaradi celotne zaposlitve na delovnem mestu. Nimam časa, da hodite po mestu s kamero. Toda v zadnjih dneh poletja sem uspel izkusiti 4 dni v morje s šotorjem v "počitnice". Zato sem se odločil izpolniti še eno obljubo, da bi pokazal zanimive kotičke Primorskega ozemlja.

Začel bom z mesta, kjer sva se spočila. Zaliv Bayisman, okrožje Hasan Primorskega Kraja. Najjužnejša regija Primorye. Meja s Kitajsko. Obstaja veliko udobnih in lepih zalivov in krajev za počitek, tako "uradno" kot "divje". Poleti ne prihajajo samo domačini, temveč tudi Habarovskovi turisti iz Židovske avtonomne pokrajine in Amurske regije. Na strojih, s šotori za počitek ob morju.
Eden od teh krajev je zaliv Bayisman. Do nedavnega je bilo mogoče tukaj počivati ​​samo z "blat", kraji so bili pod okriljem Ministrstva za obrambo. Pred tremi leti smo se spočili tam, ko smo potovali skozi dogovor s prijatelji. Cesta je bila samo za tanke, razbili smo naš avto, medtem ko se je plazil vzdolž nje, komaj odšel po počitku, potem pa smo se peljali v mesto na "nujni avto". Pri tem ni bilo nobenega avtomobila nobenega avtomobila, pripravljen je minibus s tovorom in potnikom, 4 WD, "dvignjen". Toda ... ne tank, žal.
Letos že obstaja uradno rekreacijski center (očitno je vojska odrekla ozemlje), cesta je položena in posuta, lahko dobite tudi z avtomobilom. Ampak iskreno, po mojem osebnem mnenju, ostalo ga je takoj razvajalo. Preveč ljudi, kot če niste v naravi, ampak v istem mestu. Samo v mestu ljudje nekako še vedno ostanejo znotraj okvira, v naravi pa se "sprostijo" in mnogi se obnašajo kot prašiči. No, to je moj osebni vtis, vendar ne bom šel več tam, iskali bomo še druge, bolj "divje" kraje za počitek. Čeprav je narava iskreno žal, so mesta zelo lepa.

Leva polovica zaliva

Zaliv je ogromna, več kilometrov "podkev", plaža je čista peščena, globina se zelo postopoma povečuje, kar je pomembno za turiste z otroki. Imajo kje splash na plitvih, medtem ko odrasli plavajo na globini.

Desna polovica zaliva

Na razdalji približno 50 metrov od obale morja je sladkovodno jezero, z zelo čisto in toplo (poletno) vodo.

jezero

Jezero razteza ozek in dolg trak vzporedno s morsko obalo več kilometrov, skoraj celotno dolžino zaliva, skoraj povsem ponavlja krivino morske obale. V njej so krap, račke, ki plavajo z rački, celo na zori sem videl čapljo. Čeprav se bojim, da zdaj, ko je bila cesta narejena in zaliv postal dostopen velikemu številu ljudi, v nekaj letih to ne bo več. :(

pogled na zaliv s strani ceste

Ampak ne govori o žalostnem ... Na prvi dan prihoda je bilo vreme sončno in toplo.

Primorye. Zaliv Bayisman

Ob šestih zjutraj naslednje jutro je bilo celo nebo že prekrito z neprekinjenim oblakom.

Dawn

Do 10:00 je padla dež. In za 2 dni (od štirih mi je dodeljeno za počitek). Kaj storiti, avgust na Primorju - čas tajfuna ...

slabo vreme

Najbolj obstojna je še naprej plavala. Nisem si drznil.

Ljudje se kopajo

Drugi dan je prišlo do kratkega počitka v dežju, oblaki pa so bili skoraj nad nami. Upali smo, da bo konec, potem pa ... Šli so v nasprotni smeri! Veter je postal še močnejši in se valovi vrnil nazaj v morje. Zelo lepo in tako strašno.

Gale

Downpour je padel na nas le steno, se je moral skriti na avtomobilih in šotorih. Toda že v mraku smo bili nagrajeni s prenehanjem dežja, veter se je umrl in ... V zadnjih sončnih žarkih se je čez morje pojavila dvojna mavrica!

dvojna mavrica

Spektakel je očarljiv.

mavrica

Sončni zahod je bil veličasten.

sončni zahod

Naslednji (moj zadnji) dan je bil sonce znova. Uspeli smo vožnjo z ladjo, možem in hčerjo ter zetom, ulovili dagnje, pokrovače in ježe. In obhajal sem ob obali, fotografiral je »zaklade«, ki jih je morje spustilo.

školjk

Nazadnje, nekaj slik na poti nazaj iz avtomobilskega okna.

domov

hribi

Primorye. Zaliv Bayisman

No, to je vse, hvala za ustavitev. :)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

16 − = 15

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: